Zo maak jij het leukste familieportret voor jouw kerstkaart

Veel families vinden december hét geschikte moment voor een nieuw familieportret, zodat deze foto op de voorkant van de kerstkaart kan pronken. Is jouw familie wel klaar met de statische pose en zijn jullie op zoek naar nieuwe inspiratie? Willen jullie bijvoorbeeld de huisdieren ook een plek geven in de foto? Of willen jullie dit jaar graag een zo creatief mogelijk familieportret maken? Met deze tips maken jullie de leukste foto.

(Kerst)sterren

“Dat zou best eens een goede bandfoto kunnen zijn.” Heb je die uitspraak wel eens gehoord van je vrienden of familieleden? Dan is dit dé gelegenheid om jouw familie om te toveren in een fictieve band en zo als sterren te stralen op het familieportret voor de kerstkaart van dit jaar. Of imiteer jullie favoriete albumhoes op deze foto.

Bello in de hoofdrol

Je moet er wat geduld voor hebben, maar een familieportret met je huisdier kan de leukste foto opleveren voor je kerstkaart. Als het kan, zet dan een leuke kerstmuts op bij je huisdier of verkleed je kat of hond als kerstengel. Wil je de foto graag over een hele andere boeg gooien? Laat dan je huisdier de hoofdrol spelen in jullie familieportret. Maak (door middel van een bewerkingsprogramma) een chaos van je woonkamer met inpakpapier door de hele woonkamer, cadeaus op plekken waar ze niet horen, een omgevallen kerstboom en in het middelpunt jouw huisdier die er maar al te ontspannen bijzit.

Niet bij elkaar maar toch samen

Hebben jullie niet de mogelijkheid om voor de kerstdagen nog een keer samen te komen als familie voor een foto op de kerstkaart? Dan is een collage van de leuke foto’s van jouw familie ook een goede optie in plaats van een traditioneel familieportret. Of spreek met elkaar af dat jullie allemaal in een photobooth stappen met een aantal kerstattributen zoals een hertengewei, kerstballen als oorbellen of gewoon een kerstmuts en stuur de foto’s dan naar de op naar het familielid die de rest van de kerstkaart regelt.

Jaaroverzicht

Hebben jullie als gezin of stel heel wat hoogtepunten meegemaakt dit jaar? Dan is dat zeker een goede reden om deze mooie momenten een plekje te geven op de kerstkaarten die je gaat versturen. Deel de kerstkaart op in verschillende vlakken en geef per maand aan wat jullie hoogtepunten waren. Voeg ook een mooie foto van jullie zelf toe aan het geheel.

Verrassing!

Een foto op een kerstkaart is ook een goed middel om goed nieuws te verkondigen. Verwachten jij en je partner een kindje in 2017 en is niemand hier nog van op de hoogte? Maak dan dit mooie nieuws bekend door middel van een foto op kerstkaart. Pak de buik in als cadeautje, hang een extra kerstsok op aan de open haard en laat deze opvallen in de foto, of boots een kerststal na en leg in de kribbe een briefje met de uitgerekende datum.

Realistisch of over de top

Tegenwoordig heb je steeds meer opties om een illustratie te laten maken van jezelf aan de hand van een foto. Via het internet zijn genoeg grafische ontwerpers te vinden die deze diensten aanbieden. Of wellicht ken jij wel een tekentalent bij jou in de buurt die jou kan helpen met de kerstkaart. Ga via het internet op zoek naar een tekenaar die het meest aansluit op jouw wensen voor jullie kerstkaart. Wil je graag een striptekening? Of wil je juist dat jij jouw familie samen met de huisdieren realistisch getekend wordt? Of mag de illustratie voor jouw kerstkaart over de top? Wat je ook zoekt, er zijn mogelijkheden genoeg voor een origineel familieportret. Tevens een goede optie als het grootste deel van de familie cameraschuw is en niet zo graag op de foto gaat.

Leave a Comment