Waarom foto’s toevoegen aan je kerstkaarten?

Ben je nog op zoek naar de perfecte kerstkaart om dit jaar te versturen? Wil je graag iets extra’s toevoegen aan je persoonlijke kerstgroet? En vallen foto’s helemaal in jouw straatje? Dan is dit dé kans om dit jaar jouw kerstkaarten op te leuken met jouw eigen foto’s. Nog niet helemaal overtuigd? Wij leggen je uit waarom het een goede idee is om foto’s toe te voegen aan jouw kerstkaart.

Persoonlijk

Er zijn verschillende manieren om je kerstkaart zo persoonlijk mogelijk te maken. Bijvoorbeeld door een handgeschreven boodschap. Maar maak nu ook de rest van de kaart persoonlijk door jouw eigen foto’s toe te voegen aan de kaart. Zo krijgen jouw geliefden iets opgestuurd wat echt van jou is.

Unieke variatie tussen alle kerstkaarten

Door foto’s op je kerstkaart, heb je gelijk een unieke kerstgroet. Of je de fotokaarten nou online laat maken of zelf alles regelt van A tot Z, het is even wat anders dan een kant-en-klaar exemplaar uit de winkel. Zo voorkom je dat je elk jaar dezelfde kerstkaarten stuurt of dat de geadresseerde een hele reeks van dezelfde kaarten ontvangt.

Decoratie

Als je van minimalistisch houdt, dan is het logisch dat je niet kiest voor bombastische kerstkaarten. Met een eigen foto of afbeelding op je kerstkaarten, heb je ook de grootte hiervan zelf helemaal in de hand. Zo kan je bijvoorbeeld ook kiezen voor een hele kleine tekening van een rendier of alleen één woord om zo aan te geven wat je de ander toewenst voor kerst. Wil je wel graag helemaal uitpakken? Dan is dit de kans om helemaal los te gaan met foto’s.

Vergeet me niet

Met persoonlijke foto’s op jouw kerstkaarten verdwijnt jouw kaart niet in de massa. Kerstkaarten krijgen meestal een prominent plekje in de huiskamer. Dan valt jouw foto zeker op. Elke keer als er naar de kerstkaarten gekeken wordt, zullen ze aan je denken. Grote kans dat jij dus niet wordt vergeten en ook een kerstkaart terugkrijgt.

Goeie grap

Foto’s van jou samen met je partner, familie of huisdieren, kan samen met een leuke tekst een goede grap vormen voor jouw kerstkaart. Ga met je familie op zoek naar de lelijkste kersttruien, trek deze aan en maak zo een familieportret, of voorzie je katten van een gewei of kerstmuts of maak cartoonversies van jou en je partner. Er zijn mogelijkheden genoeg. Op internet is de nodige inspiratie te vinden om je op weg te helpen. Zo heb je niet alleen al het nodige plezier tijdens het maken van de kerstkaarten, maar tover je ook een lach op het gezicht van de ontvanger.

Geheim talent

Kan je goed tekenen? Of ben je een ster in het maken van foto’s? En weet eigenlijk bijna niemand ervan? Dan is dit de gelegenheid om jouw geheime talent te showen aan je vrienden en familie met een speciale foto of illustratie op jouw kerstkaarten. Je krijgt geheid leuke reacties en dat is voor jou een fijne opsteker na al de gedane moeite.

Leave a Comment