Hoe maak je illustraties voor je kerstkaart?

Wil je een unieke kerstkaart met jouw design? Kijk eerst eens in onze ruime collectie kerstkaarten, want we hebben al veel illustraties beschikbaar. Staat jouw idee er niet tussen of heb je een eigen unieke stijl? Dan upload je eenvoudig jouw eigen illustraties voor je kerstkaart.

Eisen voor illustraties

Voordat je begint met het maken van je eigen illustraties, is het belangrijk om te weten aan welke eisen deze moeten voldoen. Start hier meteen mee en bespaar zo veel tijd omdat je instellingen meteen goed staan. Je kan op twee manieren illustraties aan je kerstkaarten toevoegen. Teken of print bijvoorbeeld je afbeelding en maak hiervan een foto. Of ontwerp je eigen illustraties in een programma zoals Photoshop. Als je werkt met een programma zoals Photoshop, dan is het belangrijk om rekening te houden met de volgende kwaliteitseisen:

• Kleurinstelling: RGB
• 300 dpi
• Staande kerstkaart: 2220×3080 pixels
• Liggende kerstkaart: 3080×2220 pixels
• Vierkante kerstkaart: 3040×3040 pixels
• Snijlijnen: 60 pixels aan alle zijden (zet je belangrijkste informatie dus niet op de rand)
• Bestand: JPG of PNG

Ontwerp je eigen illustraties

Maak eerst een schets van het beeld dat je in gedachten hebt, of zoek online naar een voorbeeld die lijkt op iets wat jij graag wilt maken. Heb je een leuke afbeelding gezien? Dan kan je deze overtrekken op papier of als nieuwe laag toevoegen aan je fotobewerkingsprogramma. Of bewerk één van je foto’s tot een nieuwe afbeelding in kerstsfeer.

Compositie, lettertypen en achtergrond

Denk ook alvast na over de compositie van je illustratie. Waar plaats je de afbeelding? Kies je voor een witte achtergrond, een afbeelding of een vrolijk groen of rood vlak om de kerstsfeer te benadrukken? Plaats je ook een sierrand, houd er dan rekening mee dat deze minimaal 60 pixels uit de rand moet staan in verband met het afsnijden van de kaart. Wil je daarnaast ook een kerstgroet toevoegen aan je illustratie, zoals ‘Fijne kerstdagen’ of ‘Gelukkig nieuw jaar’, houd er dan ook rekening mee dat dit veel ruimte inneemt. De tekst kan je direct toevoegen aan je eigen ontwerp, of je kiest tijdens het uploaden van je illustratie uit één van onze sfeervolle en moderne lettertypes.

Upload je illustraties en maak je eigen kerstkaart

Nu het ontwerp van je kerstkaart klaar is, upload je deze eenvoudig op de website. Je kunt nu kiezen of je de kaarten rechtstreeks laat versturen naar je vrienden, familie of kennissen. Of bestel een pak kaarten die bij jou thuis worden bezorgd. Zo stuur je gemakkelijk je persoonlijke kaarten rond.

Leave a Comment