Foto kerstkaart ontwerptips

Bij kerst hoort natuurlijk kerstkaarten schrijven en versturen. Natuurlijk wil jij ook dit jaar een mooie kerstkaart versturen. Een kaart die de ontvangers graag willen ophangen of neer willen zetten in de huiskamer. Maar hoe maak je zo’n kaart? Wij geven je hier een aantal leuke ontwerptips voor je kerstkaart met foto, waarmee jouw kaart een waar succes is. Lees de ontwerptips en ga aan de slag met het maken van jouw foto voor je kerstkaart!

Het echte kerstgevoel overbrengen

Met je fotokerstkaart wil je natuurlijk het echte kerstgevoel overbrengen. Maar welke eisen komen daarbij kijken? Een van de belangrijkste ontwerptips voor je kerstkaart is dan ook om een foto te maken in kerstsfeer. Je hoeft hier echt niet van alles voor aan te schaffen. Een kerstmuts is al voldoende. Zet deze op en je foto straalt een en al kerst uit. Geen kerstmuts in huis? Dan is dit ook geen probleem. In onze kaartmaker vind je tal van leuke, bijpassende kerstfiguren, zoals kerstmutsen, maar ook baarden, sterren en andere figuren. Hiermee geef je jouw foto net wat meer kerstsfeer.

Kijk goed naar de kleur

Een van de andere ontwerptips voor je fotokerstkaart is om goed te kijken naar de kleur op de foto. Dit is vooral belangrijk als je een foto met sneeuw erop wilt gebruiken. De kleur van de sneeuw kan grijs of blauw zijn uitgevallen. Je geeft de sneeuw de juiste kleur, door gebruik te maken van het ‘sneeuweffect’ in de kaartmaker. Hiermee is je foto al snel weer mooi wit en sprankelend.

Zet de flitser uit

Wil je een sfeervolle familiefoto maken bij de kerstboom in de huiskamer? Zet dan de flitser van je camera uit en doe wat extra lampen aan in de kamer. Hierdoor voorkom je dat de foto te donker wordt of dat er onduidelijke lichtbolletjes ontstaan. Kies vooral voor warm licht. Hiermee druk je de gezellige kerstsfeer het allerbeste uit. Door je aan deze ontwerptips voor de foto op je kerstkaart te houden, breng je jouw kerstboodschap goed over.

Voeg een foto-effect toe

Vind je de foto toch iets te saai? Dan hoef je echt geen nieuwe foto’s te maken. Voeg een speciaal foto-effect toe en geef je foto met slechts één klik een andere, kerstachtige look. Je kunt jouw foto sepia maken, sneeuw toevoegen of omtoveren in een zwart-wit plaatje.

Gebruik een opvallend kader

Je maakt je kerstkaart nog opvallender door een kader toe te voegen. Het toevoegen van een opvallend kader, is dan ook een van de andere, handige fotokerstkaart ontwerptips. Door een origineel kader te gebruiken, valt je kaart meer op. In de kaartmaker vind je diverse leuke kaders, speciaal in het kerstthema. Zo heb je onder meer de keuze uit kaders met sterren, vuurwerk, kerstbomen of kerstballen.

Onze fotokerstkaart ontwerptips gelezen?

Heb je onze ontwerptips voor het maken van je kerstkaart met foto gelezen? Ga dan direct aan de slag met het ontwerpen van je eigen fotokaart. Volg de stappen in de kaartmaker en maak snel je eigen, persoonlijke kerstkaart. Pas onze ontwerptips toe en je fotokerstkaart wordt een waar succes. Bestel meerdere kerstkaarten en wij doen ze meteen voor je op de post. Als je op werkdagen voor 20.00 uur bestelt, dan wordt jouw kaart vandaag nog verzonden. Veel plezier met het maken van jouw eigen kerstkaart!