Eisen aan foto’s

Wil je dit jaar je eigen kerstkaarten maken en versturen? Dan is het natuurlijk helemaal leuk om kaartjes te maken met je eigen foto erop. Hiermee verstuur je jouw persoonlijke kerstboodschap op een originele manier. Erg bijzonder voor degene die het kaartje ontvangt! Als je zelf een bijzondere fotokerstkaart wilt maken, dan moeten de foto’s wel aan een aantal eisen voldoen. Alleen dan creëer je een prachtige kerstkaart, waarmee je de ontvanger echt verrast.

Tref voorbereidingen

Het maken van een bijzondere fotokerstkaart vergt wat voorbereiding. Denk eerst goed na over de kerstboodschap die je wilt overbrengen. Je weet dan ook wat voor soort foto hierbij hoort. Hiermee kun je weer alle kanten op. Kies voor een actiefoto, zoals kerstballen ophangen of kerstkoekjes bakken. Of ga voor een rustige foto, waarop jij met je gezin voor de kerstboom zit. Alles is mogelijk. Maak in ieder geval geen snelle, impulsieve foto’s, maar neem er de tijd voor. Je krijgt dan foto’s van kwaliteit, die aan alle eisen voldoen voor een mooie kaart.

Let op de fotokwaliteit

Met je fotokerstkaart wil je graag jouw kerstboodschap overbrengen. Dit lukt je natuurlijk het beste met duidelijke foto’s die aan alle eisen voldoen. Controleer de fotokwaliteit dan ook goed. Met een te lage resolutie ziet je fotokaart er grof en korrelig uit. Voor een perfect resultaat gebruik je een foto in jpg- of jpeg-formaat van minimaal 500 kb, ofwel 0,5 mb. Let ook goed op het licht. Op je monitor lijken de foto’s vaak iets lichter dan ze in werkelijkheid zijn. Kies dus geen foto die te donker is. Dit komt niet mooi uit op de fotokaart. We hebben wat ontwerptips voor je op een rijtje gezet.

De juiste belichting

Een goede belichting is een van de andere eisen waar de foto’s aan moeten voldoen. Op een goed belichte foto zijn de kleuren allemaal even scherp. Wil je een foto maken bij de kerstboom of een ander verlicht object? Zet dan de flitser van je camera uit als je een foto maakt en doe wat extra lampen aan. Kies ook voor warm licht en niet voor een koude LED-verlichting. Zo breng je de gezellige kerstsfeer het beste over op je fotokerstkaart.

Voldoen je foto’s aan alle eisen?

Natuurlijk wil jij de mooiste fotokerstkaart maken en versturen. Een kaart die de ontvanger graag ergens in huis wil ophangen of neerzetten. Voldoen je foto’s aan alle eisen en wil je graag een fotokerstkaart maken? Dan doe je dit eenvoudig in de kaartmaker. Zelf kerstkaarten maken is nog nooit zo makkelijk geweest. Bestel je kerstkaarten voor 20.00 uur en wij doen deze dezelfde dag nog voor je op de post (op werkdagen). Zorg ervoor dat jouw foto’s aan alle eisen voldoen en verras je familie en vrienden snel met jouw bijzondere fotokerstkaart.